top of page

Perttu Pölönen

Perttu Pölönen on valittu vuoden luovimmaksi suomalaiseksi, hänet on palkittu Slushissa, ja hän on saanut ykkössijan EU:n nuorten keksijöiden kilpailussa. Lehtijutuissa häntä on kutsuttu superälyköksi ja superlahjakkuudeksi. Pölöstä nimittely hämmentää. ”Onhan se hassua. Ne nyt ovat lehtijuttuja”, sanoo Pölönen.

 

Pertussa yhdistyy keksijä, taiteilija, yrittäjä ja säveltäjä. Hänen Sävelkellonsa on klassinen keksintötarina siitä, miten oma henkilökohtainen ongelma ja sen ratkaiseminen voi synnyttää yrityksen ja kansainvälisen vientituotteen. Sävekello on erityinen innovaatio siinä mielessä, että se haastaa vuosisatoja vanhat konventiot ja perinteet opettaa musiikkia. Se on outside of the box –ajattelua parhaimmillaan – esimerkkinä 9-vuotias tyttö, joka teki musiikinteorian kokeen Sävelkellolla vain yhden tunnin jälkeen. Sama koe, johon opiskellaan normaalisti kolme vuotta.

 

Perttu on kävelevä esimerkki poikkitieteellisyydestä ja –taiteellisuudesta. Hän on valmistunut Singularity Universitysta, tulevaisuusyliopistosta, johon kerätään visionäärejä potentiaalisten ja maailmaa mullistavien ideoiden kanssa. Hän vietti kesän ja syksyn 2016 Piilaaksossa opiskelemassa eksponentiaalisia teknologioita ja mailman globaaleja ongelmia muiden nerojen keskellä. Kurssin pääsponsori oli Google ja se järjestettiin NASA Ames –tutkimuskeskuksessa. Pertulla on nyt syvä ymmärrys disruptiosta ja hän on saanut oppia suoraan Piilaakson pioneereilta uusien teknologioiden ja trendien valtavista vaikutuksista.

 

Pertulla on monta rautaa tulessa. Hän on myös perustanut non-profitin, joka tarjoaa opettajakoulutusta virtuaalitekniikan avulla. Näin opettajat esimerkiksi kehitysmaissa voivat nähdä suomalaisen luokan ja opettajan työssään. Palvelua testataan parhaillaan Myanmarissa, missä kaikkiaan yli 10 000 opettajaa ovat päässeet seuraamaan ja observoimaan laadukasta opetusta ikään kuin istuisivat samassa luokassa. Perttu vie siis Suomen koulutusta ja pedagogiikkaa maailmalle monella eri rintamalla.

 

Pölönen on myös tehnyt töitä muutosjohtamiseen erikoistuneelle D11 –konsulttiyritykselle nimikkeellä Disruptioanalyytikko. Helsinkiläisen D11:n Millenial Boardissa nuoret kohtaavat yritysjohtajia ja keskustelevat heidän kanssaan nuorten näkökulmasta yrityksen haasteisiin ja mahdollisuuksiin liittyen.

 

Pertun tarinasta ovat kiinnostuneet myös mediat, ja kaikkien päämedioiden uutisartikkeleiden lisäksi hänestä on kirjoitettu henkilöjutut mm. Helsingin Sanomiin, Talouselämään ja MTV:n nettiin, joka keräsi reilusti yli 100 000 lukijaa. Olipa kyse siis lehtijutusta, paneelikeskustelusta, TEDx-puheesta tai esiintymisestä yritysjohtajille, Perttu tuo keskusteluun ainutlaatuisia näkemyksiä useasta eri näkökulmasta, jotka pohjaavat hänen monipuoliseen ja upeaan tarinaansa. 

bottom of page