top of page

Antti Suoranta, patarummut

Patarumpali ja lyömäsoittaja Antti Suoranta pitää laaja-alaisesti sekä vanhemman että kaikkein uusimman musiikin soittamisesta. Hänen mielikuvitustaan kiehtovat patarumpujen ajallisesti laajan repertoaarin eri tyylien ilmaisut sekä muiden lyömäsoittimien rikkaat sointivärit ja esiinmarssi oman aikamme musiikissa.

 

Suoranta aloitti syksyllä 2013 Avanti! Kamariorkesterin lyömäsoitinten äänenjohtajana. Vaikka Suoranta on soittanut päätyökseen viime vuosina enimmäkseen Radion Sinfoniaorkesterissa ja Suomen Kansallisoopperassa, niin hän on aina ollut valmis osallistumaan pienempien yhtyeiden ja kamarikokoonpanojen toimintaan ja kiertueille yli kymmenessä Euroopan maassa. Hän on musisoinut usein Uusinta-kamariyhtyeen ja Nils Schweckendiekin johtaman Helsingin Kamarikuoron kanssa. Hän on esiintynyt ja ollut vastuussa lyömäsoittimistosta pohjoismaisessa PercPlus-lyömäsoitintapahtumassa Helsingissä 2014 sekä Paavali Jumppasen PianoEspoo-festivaalilla 2015.

 

Suoranta on esiintynyt myös muilla festivaaleilla kuten Porvoon Suvisoitto, Musica Nova, Pohjoismaiset Musiikkipäivät, Viitasaaren Musiikin Aika, Oulunsalo Soi ja Kallion nykymusiikkipäivät sekä ollut mukana konsertoimassa Taideyliopiston DocMus- ja Klang-sarjoissa. Hän on ollut kantaesittämässä lukuisia teoksia ja tilannut sävellyksiä mm. Sami Klemolalta ja Jouni Hirvelältä.

 

Antti Suoranta syntyi Turun Heidekenillä, asui Kaarinassa ja Liedossa sekä soitti lapsuudessaan rumpujen lisäksi pianoa ja lauloi poikakuorossa. Hän valmistui ensin musiikkipedagogiksi Turun Ammattikorkeakoulusta ja myöhemmin musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta parhain arvosanoin. Mestarikursseilla häntä ovat opettaneet Anders Loguin, David Searcy, Nebosja Jovan Zivkovic ja Wieland Welzel. Hän on opiskellut myös Esbjerg Ensemblen lyömäsoittajan Christian Martinezin ohjauksessa.

bottom of page