Sole mustonen, oboe

Oboisti Sole Mustonen (s.-74) on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja täydentänyt opintojaan Nicholas Danielin johdolla Lontoossa sekä Klaus Beckerin luokalla Hannoverin musiikkikorkeakoulussa.

Hän on ollut perustamassa Helsingin Festivaaliorkesteria ja toimii orkesterin soolo-oboistina.

Musiikkiopisto Juvenaliassa Espoossa hän opettaa omaa oboeluokkaansa.

 

Kamarimuusikkona hän on esiintynyt mm. Tuusulanjärven, Sysmän, Kuhmon, Korsholman kamarimusiikkijuhlilla, Uudenkaupungin Crusell-viikoilla sekä Jerevanin Perspectives-festivaalilla Armeniassa, St. Nazairen Consonances-festivaalilla Ranskassa, Moritzburgin ja Heimbachin Spannungen festivaaleilla Saksassa ja Kaposvarin musiikkijuhlilla Unkarissa.

 

Tammikuussa 2015 hän konsertoi pianisti Olli Mustosen ja Meta4-kvartetin kanssa Berliinissä, Neumarktissa, Dortmundissa sekä Baden-Badenissa, Saksassa.

Kesällä 2017 hän esiintyi Lofoottien kamarimusiikkifestivaaleilla. 


Sole Mustonen toimii vapaana taiteilijana ja vierailee säännöllisesti Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Kansallisoopperan orkesterin, Sinfonia Lahden, Avantin ja Zagros-ensemblen riveissä.

Hän on myös puhallinkvintetti Spiration perustajajäsen.

Sole Mustonen on kehittänyt aikuisille klassisen musiikin harrastajille tarkoitetun ”Musisoinnin ilo”-konseptin, jonka kokeilujakso käynnistyi Musiikkiopisto Juvenaliassa syksyllä 2015