28.9.PERJANTAI.png
Lippu_piste.gif
Tuuli-Lindeberg-promokuva_50.jpg

Huom!

Illan laulusolisti on vaihtunut sairastapauksen vuoksi. Soile Isokosken tilalla laulaa sopraano Tuuli Lindeberg.

 

 

Tänä vuonna Syksy Soi! -festivaali saa vieraakseen huippusopraano

Soile Isokosken.

Konsertissa kuullaan

Oskar Merikannon tunnetuimpia

lauluja ja sävelmiä

Pai, pai, paitaressusta Kesäillan valssiin.

Lisäksi Soile Isokoski ja

Syksy Soi! -muusikot tulkitsevat auringonnousun

ja -laskun tunnelmia

Haydnin ja Respighin

sävelin.

© Syksy Soi!

Sopraano Tuuli Lindeberg on vakiinnuttanut asemansa maamme eturivin barokkiajan ja oman aikamme laulumusiikin esittäjänä. Lindeberg on saanut kiitosta puhtaasta ja ilmaisuvoimaisesta lauluäänestään sekä monipuolisesta muusikkoudestaan.

Tuuli Lindeberg on Itä-Helsingin musiikkiopiston kasvatti. Hän opiskeli mm. pianonsoittoa ja kuoronjohtoa Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2002. Esiintymistyönsä ohella Tuuli opettaa barokkiajan laulumusiikkia Sibelius-Akatemiassa.

Lindebergin viimeaikaisia yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. Suomalainen barokkiorkesteri, Helsingin barokkiorkesteri, Avanti!, Curious Chamber Players, Jyväskylä Sinfonia, Kymi Sinfonietta, Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri ja Sinfonia Lahti. Vuonna 2018 Lindeberg kantaesittää seuraavien säveltäjien uudet teokset: Outi Tarkiainen, Olli Virtaperko, Haukur Tómasson, Jesper Nordin, Sauli Zinovjev ja Lauri Kilpiö. Kilpiön Mustan veden yli- kamariooppera ensiesitetään Lux Musicaessa 2018.

Lindeberg on tehnyt näyttämörooleja vuosien varrella mm. Suomen Kansallisoopperassa, Ilmajoen musiikkijuhlilla ja Suomen Kansallisteatterissa. Viimeisimpinä rooleinaan mainittakoon Kleopatra J.A.Hassen Marc’Antonio e Cleopatra –kamarioopperassa (Kuninkaantien muusikot, Åbo svenska teatern), Schutzgeist L.Kozeluchin Gustav Wasa-oopperassa (Helsingin barokkiorkesteri, Musiikkitalo), Dido Henry Purcellin Dido ja Aeneaassa (Suomalainen barokkiorkesteri), Caroline Riikka Talvitien kamarioopperassa The Judge’s Wife sekä vokaalikvartetin sopraano Kaija Saariahon oopperassa Only the Sound Remains (Suomen Kansallisooppera).