PERJANTAIN Syksy Soi! -konsertissa urkutaiteilija Pétur Sakari improvisoi musiikkia Buster Keatonin legendaarisiin mykkäelokuviin ja esittää urkumusiikkiklassikkoja Johan Sebastian Bachilta, César Franckilta ja Olivier Messiaenilta virtuaaliuruilla.

Luvassa on ainutlaatuinen konserttielämys, kun Sakari esittää teokset Mixtuur virtuaaliuruilla ja konsertin äänentoisto luodaan Monikkoon Genelecin kaiuttimilla.

Pétur Sakari (s.1992) on Pohjois-Euroopan johtavia konserttiurkureita, jonka rajoja rikkova ja luova urkutaide puhuttelee niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin suuryleisöjä. Hän on soittanut monien suomalaisorkestereiden kuten Radion Sinfoniaorkesterin ja Sinfonia Lahden kanssa sekä kansainvälisillä urkufestivaaleilla muun muassa Stuttgartissa ja Reykjavikissa. Sakari debytoi Pariisin Notre Dame -katedraalissa vuonna 2017 Olivier Latryn kutsumana ja Pietarin Mariinski-teatterissa vuonna 2018.

 

LAUANTAIN Luonto soi! -konsertissa Syksy Soi! -muusikot esittävät paikallisvaikutteisessa ja luontoaiheisessa konsertissa Richard Straussin, Bernhard Henrik Crusellin, Franz Schubertin ja Astor Piazzollan säväyttävää kamarimusiikkia sekä nurmijärveläisen Panu Aaltion konserttia varten sovitettua musiikkia suuren suosion saavuttaneista elokuvista Metsän tarina ja Järven tarina.

Crusell vietti lapsuudestaan osan Perttulassa ja ponnisti sieltä maailmalle. Schubertin mitä kauneimman teoksen Der Hirt auf dem Felsen (Paimen kalliolla) puolestaan tulee laulamaan nurmijärveläinen sopraano Niina Moijanen (os. Grönthal).

SUNNUNTAIN Syksy Soi!:n päättävässä Ooppera soikoon! -konsertissa esiintyvät maamme ykkösnäyttämöltä tutut oopperamusiikin ammattilaiset kun Kansallisoopperan Kuoro ry:n oopperalaulajien konserttiensemble nousee lavalle. Luvassa on sykähdyttäviä ja suloisia säveliä, kun Kansallisoopperan oopperalaulajat esittävät ensemble- ja kuorokohtauksia muun muassa Georges Bizet’n, Giacomo Puccinin ja Giuseppe Verdin säveltämistä maailmankuuluista oopperoista. Konsertti on juonnettu ja sopii loistavasti myös oopperamusiikin ensikertalaisille. Juontajana toimii oopperalaulaja Maria Mannermaa.

Tervetuloa kokemaan kanssamme unohtumattomia konserttielämyksiä!

Lipunmyyntiin: www.lippu.fi/syksy-soi

Syksy Soi! -festivaalia tukee Nurmijärven kunta ja Musiikin edistämissäätiö MES